Kultúra

Internet Fiesta kezdődik

Az idei rendezvény az olvasás internetes lehetőségeinek bemutatását helyezi a középpontba.

A programsorozatot március 21. és 28. között rendezik meg országszerte számos könyvtárban.

A szervező (Informatikai és Könyvtári Szövetség) reményei szerint idén az eddiginél is több könyvtár csatlakozik majd a rendezvénysorozathoz, amelyen tavaly már 255 település 342 könyvtára vett részt több mint 1300 programmal, csaknem 33 ezer látogatót vonzva.

Azokban a könyvtárakban, amelyek csatlakoznak a 12. (a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megvalósuló) Internet Fiestához, szakemberek ismertetik meg az érdeklődőkkel a világháló előnyeit és az új kommunikációs felület jelentette veszélyeket.

Az idei fesztivál kiemelt témái között szerepel az olvasás, a tanulás és a digitális írás-olvasás. Bemutatják például az elektronikus könyvek és az ekönyv-olvasók használatát, valamint segítenek eligazodni az elektronikus könyvtárak működésében.

A könyvtárak mellett művelődési központokba és iskolákba tervezett előadásokon szó lesz a helyi közösségek internetes oldalairól, a webes ügyintézés előnyeiről, de például az internetes játékokról, a videomegosztókról, a digitális nomádokról és az internet pszichológiájáról is.

Ramháb Mária, az Informatikai és Könyvtári Szövetség alelnöke elmondta, hogy a könyvtáraknak szóló március 16-i határidő ellenére a rendezvény honlapján egyelőre még csak a programok mintegy fele található. A folyamatosan frissülő oldalra a csatlakozó intézmények vasárnapig tölthetik fel a rendezvényeiket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik