Kultúra

A legjobbak között említik a Sziget fesztivált

Az egyik legnagyobb példányszámú brit napilap, a The Independent online szerkesztőségének szakírója a fesztivált Európa öt legjobbja közé sorolta.

Nemrég a European Festival Awards a tíz legjobb nagyfesztivál közé jelölte a magyarországi eseményt, amely most újabb elismerést kapott. (A European Festival Awards elismerését egyébként végül a lengyelországi Heineken Open’er nyerte).

A The Independent szakújságírója, Laura Davis – időrendi sorrendbe szedve a fesztiválokat – az öt legjobb európai zenei rendezvény között említi a Szigetet. Az egyhetes augusztusi programot a szerző Európa legnagyobb szabadtéri könnyűzenei rendezvényének nevezi.

Az újságíró szerint a tavaly 380 ezres közönséget vonzó fesztivál nemcsak méreteit tekintve emelkedik ki a mezőnyből, hanem a zenei és egyéb kulturális programok változatosságát tekintve is egyértelműen Európa élvonalához tartozik.

Laura Davis a Szigeten kívül még az osztrák Snowbombing, a németországi Hurricane, a szerbiai Exit és a spanyolországi Benicassim fesztiválokat sorolja a kontinens – vagyis a Nagy-Britannián kívüli Európa – legjobbjai közé.

AJÁNLOTT LINK:
Az Independent cikke angolul: Top 5 European Festivals

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik