Kultúra

Warner-videotéka a Facebookon

A közösségi oldalon már nézhető A sötét lovag. Az ára 30 Facebook kredit, azaz 3 dollár.

A Warner Bros. az első stúdió, amely a Facebook közösségi oldal platformján kínálja filmjeit. Elsőként Christopher Nolan utolsó Batman-filmje, A sötét lovag került be a rendszerbe, amelyet a http://www.facebook.com/darkknight aloldalon lehet egy klikkeléssel „kikölcsönözni”. A 30 FB kredit levonása után másodperceken belül elindul a film, melyet tetszőlegesen meg lehet állítani és újra lehet indítani a Stop, Pause, Play opciókkal 48 órán keresztül.

Természetesen minden Facebook-funkcióval kompatibilis a szolgáltatás, tehát akár kommentelhetjük a filmet, vagy kommunikálhatunk közben barátainkkal és így tovább. Egyelőre azonban nem mindenhol működik a Facebook-videokölcsönzés, mi, magyarok például hiába próbálkoznánk.

A Warner képviselői úgy nyilatkoztak, hogy hamarosan további filmek is felkerülnek a Facebookra portfóliójukból. „A Facebook többszázmillió ember napi célpontja” – mondta Thomas Gewecke, a Warner Bros. Digital Distribution elnöke. „Az, hogy a filmjeinket elérhetővé tesszük a Facebookon, természetes kiterjesztése a digitális üzletágnak. A fogyasztóknak egy egyszerű, kényelmes utat ajánlunk az eléréshez, és a világ legnagyobb közösségi hálózatán keresztül nézhetik a filmet.”

A dolog pikantériáját az adja, hogy nem a Facebook-film, David Fincher A közösség hálója került fel elsőként, mivel azt a Sony forgalmazza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik