Kultúra

Rendezőként mutatkozik be az Oscar-díjas színész

Benicio del Toro péntek óta a kubai fővárosban forgatja a Siete días en La Habana (Hét nap Havannában) című alkotás egyik fejezetét.

A rövidfilm egy képzeletbeli észak-amerikai művészről szól, aki egy éjszaka alatt ismeri meg Havannát – írta le egy mondatban a cselekményt del Toro.

“Nagy megtiszteltetés, hogy éppen ebben a városban forgathatom rendezőként az első filmemet” – idézte a Prensa Latina állami hírügynökség a 44 éves színészt, akit a Traffic című filmben nyújtott alakításáért korábban a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjjal jutalmaztak.

Benicio del Toro munkája egy lesz annak a hét rövidfilmnek a sorában, amelyekben az egyes epizódok rendezői “saját” Havannájukat mutatják be. A színész elárulta, “nem könnyű” eleget tenni a feladatnak, mindössze 15 perc jut neki a vásznon arra, hogy a valóságot és a fikciót keverve végezzen jó munkát.

Filmjének két főszereplője Daisy Granados tapasztalt kubai színházi és filmszínésznő, valamint az 1993-as Eper és csokoládé című – a Berlinalén Ezüst Medvévek jutalmazott – filmből ismert Vladimir Cruz lesz.

A Siete días en La Habana hárommillió euróból készül. A film forgatásában Benicio del Toro mellett Laurent Cantet, Az osztály című – Cézar-és Arany Pálma-díjas – film rendezője, Julio Médem Goya-díjas direktor, Juan Carlos Tabio kubai, két argentin és egy palesztin rendező vesz részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik