Kultúra

Spielberg filmesíti meg a Wikileaks-történetet

Spielberg stúdiója, a Dreamworks forgat filmet az utóbbi évek egyik legnagyobb politikai kiszivárogtatásáról gondoskodó Wikileaks portál és alapítója, Julian Assange történetéből.

A világhírű rendező-producer cége a Guardian című brit laptól vette meg a sztori jogait – ezt maga a Guardian tudatta csütörtöki számában. A lap együttműködött a kiszivárogtatásban a Wikileaks portállal és két újságírója – David Leigh, valamint Luke Harding – könyvben írja le Assange életét gyermekkorától kezdve egészen a titkos kormányzati dokumentumok kiszivárogtatásáig.

Steven Spielberg egy Wikileaks portálról szóló másik könyv, a német Daniel Domscheit-Berg – Assange egykori munkatársa – kötetének jogait is megvette – jelezte a Guardian. Julian Assange személyében “lebilincselő karaktert” látnak a filmkészítők, akiben „Az elnök emberei Woodwardja és Bernsteinje találkozott Stieg Larssonnal és Jason Bourne-el” – fogalmazott Alan Rusbridger, a Guardian főszerkesztője.

A hírek szerint a Dreamworks leleplező thrillert akar forgatni a történetből. A projekt egyelőre itt tart, forgatókönyvírót és színészeket még nem szerződtettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik