Kultúra

Elhajlási engedély [filmpremier]

A Keresd a nőt! és az Agyő, nagy Ő! alkotóinak új szexkomédiája a Farrelly-testvérektől megszokott disznó humorral.

Egy hét kötöttségek, feleség, gyerekek nélkül, numeravadász üzemmódban. Ez minden házas férfi álma? A Farrelly-fivérek új filmjének főszereplői, Rick (Owen Wilson) és Fred (Jason Sudeikis) ott tartanak sok év házasság után, hogy bár szeretik csinos feleségeiket (Jenna Fischer és Christina Applegate), mégis minden nő fenekét megnézik az utcán. A két nej ezért kitalálja: egy hét felmentést adnak a házasság alól. Ez idő alatt azt csinálnak a pasik, amit akarnak, utána viszont visszatérnek a megszokott életükhöz. A hímek eleinte a fellegekben járnak, ám azzal nem számolnak, hogy az elhajlási engedély nem csak rájuk, hanem nejeikre is vonatkozhat. Mi sül ki ebből?

A két család és környezetük bemutatásával a rendezők addig feszítik a húrt, amíg lehet. A kisstílű figurák bénázása éppen kezd idegesítővé válni, amikor megkezdődik a szabadság hete, és a bő lére eresztett ökörködés. Zabálás a haverokkal, füves süti a golfpályán, kocsmai berúgás, altesti effektek, és persze a nők hajkurászása; de a koronát az életművész Coakley (Richard Jenkins briliáns alakítása) felbukkanása teszi fel, aki nem bízza a becsajozást a véletlenre.

A Farrelly-testvérektől hiba lenne mást várni, mint amit üzembiztosan szállítani szoktak: idióta és mocskos humorú, mégis szókimondó és fergetegesen szórakoztató filmeket. A Dumb és Dumber – A dilibogyók, valamint a Tökös tekés bombasikere óta inkább a szerelem és párkapcsolat témájának adnak nagy, tabumentes sallerokat. Most is ezt tették. Ugyan a felszínes, bunkó karakterek és gusztustalan pillanatok zátonyai között egyensúlyoznak, de van annyi igazságtartalom és fordulat a történetben, amitől mégsem vérciki az egész.

Hall Pass – színes, szinkronizált, amerikai vígjáték. 2011. Rendezte: Peter Farrelly, Bobby Farrelly. Szereplők: Owen Wilson (Rick), Jason Sudeikis (Fred), Christina Applegate (Grace), Jenna Fischer (Maggie), Alyssa Milano (Mandy), Richard Jenkins (Coakley), Alexandra Daddario (Paige), Vanessa Angel (Missy), Reagan Michelle (pincérnő), Stephen Merchant. 105 perc. Forgalmazó: Intercom.

Hazai bemutató: Március 3.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik