Kultúra

Szombaton becsavarodunk – heti koncertajánló

A hétvége első napján olyat kulminál a koncertélet, hogy csak na, de azért addig, sőt azutánra is van egy-két ajánlatunk.

AMBER SMITH
Corvintető, március 4. 20h

2009 őszén a hazai indie színtér egyik legsikeresebb csapata, az Amber Smith meghatározatlan időre felfüggesztette a működését. Habár akkor még volt szó olyasmiről is, hogy talán soha nem állnak össze újra, a szünet végül csak másfél évig tartott, és most a tavasszal együtt visszajön a csapat is. A kambekk helyszíne a Corvintető, időpontja március 4., az eseményt tessenek tapssal, hurrával, nagy-nagy hejehujával köszönteni.

Belépő: 1000 Ft
Amber Smith a Myspace-en

BIN-JIP
A38 Hajó, március 4. 20h

Ünnepel majd eközben az A38 is, mert amott meg a tavalyi év egyik nagy hazai könnyűzenei szenzációja, a Bin-Jip tartja egyéves születésnapi koncertjét. A Harcsa Veronika, Gyémánt Bálint, Kaltenecker Zsolt és Andrew J. együttműködéséből létrejött, elektrós, nu jazzes zenét játszó csapat vendége a brünni Lesni Zver lesz, a koncertre vacsorajegy is kapható.

Belépő: elővételben 1700, a koncert napján 2000 Ft
Bin-Jip a Myspace-en

IS TROPICAL (UK), WE HAVE BAND (UK)
Trafó, március 5. 20h

Azt se tudja az ember, hol kezdje a szombati programok felsorolását, annyi minden lesz, de valahol muszáj, úgyhogy induljunk mondjuk a Tűzoltó utcából: a Trafó „londoni helyzetjelentést” tart ezen az estén, két feltörekvő zenekarral a brit fővárosból. A fellépőkben nemzetiségük és ígéretességük mellett még az is közös, hogy hülye nevük van: az egyiket úgy hívják, hogy Is Tropical, és táncos elektrót nyom, a másikat meg úgy, hogy We Have Band, és újhullámos-posztpunkos dalokban gondolkozik.

Belépő: elővételben 1900, a koncert napján 2300 Ft
Is Tropical Myspace
We Have Band Myspace

GHYMES
Kongresszusi Központ, március 5. 20h

2009-ben egy pillanatra megtorpant az ezredforduló óta minden évben új lemezzel jelentkező Ghymes diszkográfiája, de 2010-ben pótolt a zenekar: boltokba került a Bennünk van a kutyavér 2010 című anyag és a Szikraszemű című nagylemez is. Utóbbit mutatja be most a számára talán legideálisabb koncerthelyszínen, a Gesztenyéskert közepén álló Kongresszusi Központban az együttes, Wolf Kati közreműködésével.

Belépő: 3900-15 000 Ft

STEVE LUKATHER (USA)
A38 Hajó, március 5. 20h

A sessionzenészekből szinte sosem lesznek sztárok, de a Toto tagjai kivételt képeznek: ők megunták, hogy mindig a háttérben vannak, bandát alapítottak, és ismertek lettek. Steve Lukather gitáros pedig még a csapaton belül is a leghíresebb figura, ráadásul belengette a visszavonulását, úgyhogy a tavalyit hamar követő újabb budapesti koncertjére minden rockrajongónak van oka készülni.

Belépő: 6900 Ft
Steve Lukather Myspace

M.O.P. (USA)
Dürer-kert, március 5. 20h

A M.O.P. egy underground hiphop legenda, de közben Jay-Z-től Busta Rhymes-ig és 50 Centig egy rakás szupersztár dolgozott már a duóval, és Ante Up című daluk igazi mainstream sláger lett. A páros tehát valószínűleg a leghálásabb státuszban van, amit csak zenészek elképzelhetnek maguknak: mindenki tudja, kik ők, de nem szembesülnek teljesíthetetlen elvárásokkal, így kompromisszumok nélkül tarthatnak teltházas bulikat mindenütt a világon. Most Budapesten is sor kerül erre.

Belépő: elővételben 3500, a koncert napján 4500 Ft
M.O.P. a Myspace-en

PASO
Gödör, március 5. 20h

Ilyenkor azt kell írni: „ki gondolná, hogy már nyolcéves a PASO?” Inkább azonban az a kérdés fogalmazódik meg az emberben: „még csak nyolcéves a PASO?”, ugyanis Magyarország elsőszámú ska-bandája akkora sikereket mondhat magáénak, amilyet csak sokkal komolyabb múltú csapatok szoktak. Mindegy, a lényeg annyi, hogy idén betölti a nyolcat az együttes, és ebből az alkalomból óriási buli lesz a Gödörben, ahol a szlovák Polemic és a hazai Kingston Cruisers is fellép.

Belépő: elővételben 1800, a koncert napján 2200 Ft
PASO a Myspace-en

JOHN B (UK)
Corvintető, március 5. 22h

John Byron Williams úgy néz ki, mintha a Prodigy egyik elveszett tagja lenne, és ennek megfelelően őrült zenét is játszik, ami valahova a drum n bass környékére pozícionálható, de pontosan körülírni elég nehéz. Bulizni viszont roppant könnyű rá, tehát remek hír, hogy emberünk megint eljön Budapestre, és megpartiztatja a népet a Corvintetőn.

Belépő: 1500 Ft

BRIAN BLADE (USA)
Művészetek Palotája, március 6. 19:30

Ahogyan néha a kapusok is előremennek tizenegyest rúgni, úgy alkalmasint a dobosok is kiállnak a színpad elejére, és Brian Blade most éppen ezt teszi: kiadott egy lemezt a családjáról, amin gitározik és énekel. A popos-soulos hangvételű anyagot a Joshua Redman, Wayne Shorter és sok más sztár mellől ismert jazz-zenész vasárnap a Művészetek Palotájában élőben is bemutatja.

Belépő: 1800-5900 Ft
Brian Blade a Myspace-en

Ajánlott videó

Olvasói sztorik