Kultúra

Veszélyben a Tűzraktér Alkotóház

Kiürítésre kötelezi a Tűzraktér Független Kulturális Központot és Alkotóházat 2011. március 31-ével a VI. kerületi önkormányzat.

A döntést gazdasági okokkal indokolták.

“Annak ellenére, hogy a Tűzraktér többször jelezte az önkormányzat felé, hogy a vendéglátás az amúgy is nehezen fenntartható kulturális funkció hátteréül szolgál, az önkormányzat mégis úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a TŰZRAKTÉR vendéglátói szerződését” – írja közleményében a szervezet a Facebook közösségi oldalon.

A Tűzraktér képviselői részt vettek a február 24-i képviselő-testületi ülésen, és mivel ott sok minden elhangzott, szeretnék látni a döntés írásos változatát. Korábban többször jelezték együttműködési szándékukat és a konkrét elképzeléseiket, ezért nem értik, hogy a kommunikáció megindulása helyett hogy született egy ilyen döntés. – mondta a Független Hírügynökségnek Simor Ágnes, a Tűzraktér kulturális vezetője.

A Tűzraktér szervezői abban bíznak, hogy az önkormányzat nyitott lesz az együttműködésre és esetleg újabb tárgyalások indulhatnak az ügyben, a hely addig nem tehet mást, mint hogy a nagyközönséget és nemzetközi kapcsolatait arra kéri: fogjanak össze és védjék meg közösen a Tűzraktér terét és a benne rejlő lehetőségeket – tette hozzá a kulturális vezető.

A Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház 2005-ben a Tűzoltó utca egy használaton kívüli gyárépületében elindult, majd a három éve költözött át a VI. kerület egyik volt iskolaépületébe, a Hegedű utcába. Az intézmény az elmúlt 5 év során mintegy 6500 művészeti és kulturális eseménynek adott otthont, emellett nyelvórákat, drogprevenciós programokat, fotóoktatást, vizuális képzést, táncórákat, jógát és sérült gyermekek számára fejlesztő foglalkozásokat is tartanak itt.

AJÁNLOTT LINK:

A Tűzraktér sajtóközleménye a Facebookon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik