Kultúra

Videojátékban utazik a True Blood írója

Chrarlaine Harris, a világszerte népszerű vámpíros sorozat, a True Blood írója ezúttal a digitális világban próbálja ki magát.

Változik az írók feladatköre: a könyvek, színdarabok, forgatókönyvek után videojátékhoz is írhatnak történetet.

Az HBO vámpíros sorozata, a True Blood (magyarul: Inni és élni hagyni) forgatókönyvírója, Charlaine Harris (ő a széria alapjául szolgáló Sookie Stackhouse könyvek írója) legalábbis átnyergelt az új műfajra, és ő írja a Dying for Daylight játék eredeti vámpíros történetének forgatókönyvét.

A játék nem titkolt célja, hogy mérsékelje a távolságot a bűnügyi és vámpíros történetek olvasói (nagyobbrészt nők) és a videojátékok szerelmesei (nagyobbrészt férfiak) között.

“Azért remélem, az olvasás a videojáték térhódításával nem kerül teljesen a partvonalra”, nyilatkozta új munkája kapcsán Harris. “Én szeretek könyvet venni a kezembe, igaz, sokkal kényelmesebb és környezetkímélőbb lenne, ha az összes könyvemet egyetlen kütyün tárolhatnám. Az e-olvasók erre éppen alkalmasak. A világ a hordozhatóság irányába változik…”

Igaz, a könyvek is hordozhatóak, és ha nem lettek volna a Sookie Stackhouse-könyvek, az a népszerű amerikai tévéshow sem lett volna belőle, amelyből később a videojáték született…

AJÁNLOTT LINK:
A Dying for Daylight letölthető verziója
A CNN interjúja Charlaine Harrisszel (angolul)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik