Kultúra

3D-s animáció a Pinokkióból

Guillermo del Toro tíz éven felülieknek készülő stop-motion filmje Tim Burton animációira hajaz majd, zenéjét Nick Cave írja.

Guillermo del Toro, a Jim Henson Company és a francia Pathe rajtra készen állnak Carlo Collodi klasszikus meséje, a Pinokkió 3D-s stop motion animációs adaptációja előtt – adta hírül a Deadline. A koprodukcióban készülő tündérmese jóval erősebb hangulatú lesz, mint az 1940-es Disney-változat. A forgatás még az idén elkezdődik, a rendezői székekben Gris Grimly és Mark Gustafson ül majd. Grimly illusztrálta azt a 2002-es Pinokkió könyvet, mely a film alapjául szolgál majd.

A mesét Del Toro és Matthew Robbins dolgozta át, a forgatókönyvet az utóbbi írta, aki korábban már több alkalommal dolgozott együtt A faun labirintusa rendezőjével. Ez a verzió a tízéves és annál idősebb korosztálynak készül. A bábukat és a 3D elemeket az a brit stúdió készíti, akik A fantasztikus Róka uraság és Tim Burton Halott menyasszonya mögött állt. A zenét a nem éppen könnyed zenei világáról ismert ausztrál Nick Cave írja.

Del Toro így nyilatkozott a projektről: „Kell, hogy legyen sötétség minden tündérmesében, vagy gyerekeknek szóló történetben. Ezt a Grimm-fivérek, Hans Christian Andersen és Walt Disney is megértette. Hajlamosak vagyunk a ’disney-sített’ jelzővel illetni a rajzfilmeket, de sokan elfelejtik, hogy mennyire erőteljes elemekkel dolgoznak a legjobb Disney filmek, például ott vannak azok a gyerekfigurák, akik szamárrá változnak a Pinokkióban. (…) Amit mi próbálunk most kihozni a történetből, az sokkal közelebb áll majd a Collodi által írt eredeti meséhez. Sokkal szürreálisabb és sötétebb lesz, mint amit valaha láttunk.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik