Kultúra

A héten jön az új Radiohead-album

Napjaink egyik legnagyobb hatású rockzenekarának The King of Limbs című stúdióalbuma szombattól lesz letölthető.

Bár a hírt maga a zenekar tette közzé hétfőn honlapján, a lemez körül egyelőre nagy a titkolózás. Az sem segít sokat az eligazodásban, hogy a Radiohead tájékoztatása szerint ez lesz “a világ első újságalbuma”. Talán arra vonatkozhat ez, hogy a vásárlók egy 625 képből (művészeti alkotásból) álló kiadványt, CD-t, vinylt és egy műanyag tokot is kaphatnak majd a pénzükért.

Az album mp3 és WAV formátumban szombattól tölthető majd le. Fizikai formátumban, tehát CD-n vagy vinylen május 9-től lehet hozzájutni a Radiohead új lemezéhez.

Az alternatív rock forradalmasítójának tartott Radiohead 1985-ben alakult, nevét a Talking Heads egyik dalának címéből, a Radio Head-ből kölcsönözte. Eddig hét stúdiólemezt készítettek: a Pablo Honey 1993-ban, a The Bends 1995-ben, a korszakalkotónak tartott pszichedelikus OK Computer 1997-ben, a Kid A 2000-ben, az Amnesiac 2001-ben, a Hail to the Thief 2003-ban, az interneten tetszés szerinti összegért letölthetővé tett In Rainbows pedig 2007-ben jelent meg.

A Radiohead 2006-ban nagy sikerrel fellépett a Sziget fesztiválon. További magyar vonatkozás, hogy Kovács Lajos színész szerepel a csapat Karma Police című videoklipjében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik