Kultúra

Joe Cocker hatodszor koncertezik Magyarországon

Újra Magyarországon lép fel minden idők egyik legsikeresebb rock-blues-soul énekese, Joe Cocker.
Kapcsolódó cikkek

A 66 éves, Grammy-díjas művész június 5-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.

Európai turnéján Joe Cocker tavaly ősszel megjelent stúdióalbumát, a Hard Knocksot mutatja be. (Az eseményre a polc.hu jóvoltából ráadásul páros ingyenjegyeket is lehet nyerni. Részletek itt.)

A brit születésű énekes hírnevét az 1969-es woodstocki fesztiválon alapozta meg, ahol negyven percet kapott és többek között a Beatles With a Little Help from My Friends című dalát is előadta (az ő verziója ma már csaknem olyan ismert, mint az eredeti). A sikeres feldolgozások egyébként is végigkísérték a pályafutását: nagy slágerei közül a You Are So Beautiful (1974) eredetije Billy Prestoné, a You Can Leave Your Hat On Randy Newman nevéhez fűződik, a Summer in the City pedig eredetileg a Lovin’ Spoonful slágere volt.

Cocker 21 stúdióalbumot és négy koncertlemezt készített, ezek közül több is elérte a milliós példányszámot. Ötször jelölték Grammy-díjra, és 1983-ban meg is kapta a legrangosabb amerikai zenei elismerést az Up Where We Belong című duett előadásáért Jennifer Warnesszal közösen.

A Hard Knocks európai lemezbemutató turnéja tavaly szeptemberben Moszkvában kezdődött, Nyugat-Európa szinte valamennyi fővárosában teltházas koncertekkel. Az eredetileg 2010 végéig tervezett turnét a nagy sikerre való tekintettel meghosszabbították, és egy ausztrál kitérő után május végén indul a második kör, ennek részeként látogat Joe Cocker Magyarországra.

Az előadó Magyarországon eddig ötször lépett fel, legutóbb 2007 novemberében a debreceni Főnix Csarnokban.

Legutóbbi lemezének címadó dala:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik