Kultúra

Arnold Schwarzenegger visszatér

A kaliforniai kormányzói posztról nemrég távozott egykori Terminátor-sztár a Twitteren jelentette be, hogy újabb szerepekre vágyik.

“Barátaim a Creative Artists Agency színészügynökségtől hét éve kérdezik, mikor vehetik végre komolyan az ajánlatokat. Ma zöld utat adtam nekik” – áll az üzenetben.

A 63 esztendős színész januárban adta át a helyét Kalifornia új kormányzójának. Azóta vége-hossza nem volt a találgatásoknak, vajon politikai karrierjét folytatja, vagy ismét a filmvásznat választja.

Akciósztárként a nyolcvanas-kilencvenes években virágzó filmes karrierje az ezredfordulóra kissé kifulladt: utolsó mozijai, az Ítéletnap (1999), A hatodik napon (2000) és Az igazság nevében (2002) egyike sem érte el a százmillió dolláros, átütő sikert jelentő bevételt az észak-amerikai mozikban. A népszerű Terminátor-sorozat utolsó darabja, A gépek lázadása azonban 2003-ban ismét minden Schwarzenegger-rajongót beültetett a moziba.

Kormányzósága alatt, az utóbbi hét évben csupán kisebb szerepekben tűnt fel a filmvásznon: legutóbb Sylvester Stallone The Expendables – A feláldozhatók című akciófilmjében vállalt néhány mondatot a régi szép idők emlékére.

Hollywoodból napjainkra eltűntek a régi vágású, izmos és szófukar akcióhősök. A műfaj új nemzedékét manapság többek között a Bourne-akcióthrillerek címszereplője, Matt Damon képviseli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik