Kultúra

London Boulevard [filmpremier]

Gyenge Guy Ritchie-utánzat ez a krimi. Tévedés, hogy a dögös soundtrack önmagában elvisz egy filmet. Ennél Colin Farrell sokkal jobbat érdemel.

Mitchell, azaz Colin Farrell London utcáit rója, miközben szól a menő zene. Régi bűnöző haverja, Billy, azaz Ben Franklin rászáll, csábítaná vissza a piszkos melóba, de ő belezakkant a börtönéletbe. Rendes munkát akar, ezért egy visszavonult fiatal színésznő testőre lesz. Naponta benéz a Keira Knightley alakította Charlotte-hoz, hogy elcsevegjenek, leüt néhány közelben kukkoló paparazzót, és színészetről társalog a heroinistát alakító David Thewlisszal. Néha pedig gyógyszer és piafüggő húgocskáját igyekszik kordában tartani, akit Anna Friel kelt életre.

Híre megy, hogy micsoda független legény, a nagykutya gengszter Gant, azaz Ray Winstone rábízná a pénzbehajtást néhány toronyházban, de ő keményen visszautasítja. Gondolhatjuk, nem itt ér véget a mese.

Kár az értékes színészi játékért, a jó helyszínekért, az apró finomságokért. A jelenetek egyszerűen nem állnak össze filmmé. Mintha egy random vágóprogramot eresztettek volna rá a leforgatott nyersanyagra, nem szervesül egésszé a történet. Levegőben lógó párbeszédek, monológok, dramaturgiailag és lélektanilag nem indokolt lépések követik egymást, és még az olyan kiváló színészek, mint Ray Winstone is arra emlékeztetnek, hogy ezt a krimit már láttuk, sokkal jobban megcsinálva.

A filmmel debütáló rendező, William Monahan korábban A tégla forgatókönyvéért kapott Oscar-díjat. Nagy számnak tűnik, de nem az: a Szigorúan piszkos ügyek című hongkongi mestermű amerikai sztárokkal leforgatott remake-je sehol nem volt az eredetihez képest. A London Boulevard pedig hiába készült egy sikerregény nyomán, nem lett belőle nagy film. Film is csak éppen hogy…

London Boulevard – színes, feliratos, amerikai-angol krimi. 2010. Rendezte: William Monahan. Szereplők: Colin Farrell (Mitchell), Ben Chaplin (Billy), Keira Knightley (Charlotte), David Thewlis (Jordan), Anna Friel (Briony), Ray Winstone (Gant), Jamie Campbell Bower (fehér fiú), Eddie Marsan (DI Bailey), Matt King (Fletcher), Donald Sumpter (Pentonville Governor). 103 perc. Forgalmazó: Fórum Hungary.

Hazai bemutató: február 10.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik