Kultúra

Csak szexre kellesz [filmpremier]

Szókimondó, kegyetlenül jó humorú, szexi vígjáték Natalie Portman és Ashton Kutcher főszereplésével.

Ki gondolta volna, hogy az Álomgyárban képesek végre korszerűsíteni a romantikus vígjáték műfaját? Az utóbbi időben volt már egy-két ilyen próbálkozás: a Hétmérföldes szerelem Drew Barrymore-ral, vagy a pár hete bemutatott Szerelem és más drogok Anne Hathaway és Jake Gyllenhaal tálalásában. Utóbbi sajnos könyörtelen és elviselhetetlen érzelgősségbe csapott át egy ponton.

Ez a film ezt nem teszi. A figurák természetesen beszélnek a szexről, a védekezésről, a menstruációról, szükségletekről és kapcsolatokról. Emma (Natalie Portman) huszonéves orvos rezidensként teljes életet él, és úgy dönt, ebbe egy párkapcsolat nem fér bele. Szexbarátnak vállalja be régi haverját, a megnyerő és jóképű Adamet (Ashton Kutcher), aki híres tévésztár apja árnyékát lerázni igyekvő producer asszisztens. Nincs lelki élet, összebújva alvás, becenéven szólítás, csak vegytiszta, minőségi szex.

Ez is lehet egy életmód, ha az embernek közben ott vannak a barátai, a családja, a munkája, a hobbija. Klasszikus szingli felállás, amelyben azért ott lapul az elköteleződéstől és a csalódástól való félelem. A képlet egy darabig működik is, de aztán Adam elkezd kötődni, mensi-mix kazettát csinál, és Emma is odacsörtet a pasi lakásához éjszaka részegen, mert látni akarja.

Portman, Kutcher és a többi mellékszereplő olyan oldottan tobzódik szerepében, hogy öröm nézni. Ivan Reitman rendező legnagyobb szerencséjére egy üdítően friss forgatókönyvvel dolgozott, és egy olyan többször is megnézhető, gegparádéval felturbózott romantikus vígjátékot tett le az asztalra, amiben a laza humor és szabadszájúság végre nem mesterkélt díszítőelem, hanem felülírja az összes rózsaszín nüanszot.

No Strings Attached – színes, szinkronizált, amerikai romantikus vígjáték. 2011. Rendezte: Ivan Reitman. Szereplők: Natalie Portman (Emma Franklin), Ashton Kutcher (Adam Kurtzman), Lake Bell (Lucy), Kevin Kline (Alvin), Cary Elwes (Dr. Metzner), Olivia Thirlby (Katie Kurtzman), Talia Balsam (Sandra Kurtzman). 108 perc. Forgalmazó: UIP-Duna Film.

február 10. DÁTUM


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik