Kultúra

Ma mutatják be a Grosics-filmet

A Keresztlécen című dokumentumfilm a Millenáris Fogadóban látható hétfőn, a hazai mozikba 2-3 hét múlva kerülhet.
Kapcsolódó cikkek

Hétfőn lesz a díszbemutatója a Grosics Gyula életét bemutató filmnek.

Budapesten, a Millenáris Fogadóban köszöntik majd a 85 éves kapuslegendát 17 órától, a vetítésen ott lesz Orbán Viktor kormányfő és Schmitt Pál köztársasági elnök is. A film nemcsak mint kapuslegendát mutatja be Grosics Gyulát, hanem mint embert, aki számos válságon jutott túl életében akaraterejének köszönhetően – ezt a film producere, Kálomista Gábor nyilatkozta.

A film 80 perces és Kő András, A Grosics című könyve alapján készült Keresztlécen címmel. Kálomista Gábor elmondta, hogy meghatotta, hogy a legendás kapus mennyire megnyílt a stáb előtt, több olyan történetet is elmesélt, amelyet a közvélemény eddig nem ismerhetett. Grosics Gyula nem csak mint sportoló, hanem mint ember áll a középpontban, aki rengeteget küzdött életében, és olyan válságokon jutott túl, amelyekből a legtöbben nem tudtak volna kijönni. A hite és a tisztessége lendítette túl a nehéz helyzeteken, ezekről is mesél a filmben Gyula bácsi – mondta a producer.

A filmet hétfő este mutatják be a budapesti Millenárison, további terjesztéséről pedig már folyik az egyeztetés a hazai moziláncokkal. A tervek szerint 2-3 héten belül már a mozikba kerülhet az alkotás, amely később DVD-ként is megjelenik.

Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa a napokban ünnepelte 85. születésnapját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik