Kultúra

Kevin Spacey akadémiát gründol a Közel-Keleten

Az Amerikai szépség sztárja színházi akadémiát alapít a Közel-Keleten – közölte az AP hírügynökségre hivatkozva a New York Times.

A leendő színművészeti akadémiának nem lenne kifejezett központja a térségben, hanem „utazó” iskolaként segítené a helyi kezdeményezéseket – mondta vasárnap Spacey Dubajban tartott sajtótájékoztatóján. A színész-producer hozzátette, hogy az akadémia hozzásegítené a közel-keleti darabokat ahhoz is, hogy esetleg bemutassák őket a Broadway színházaiban.

A sztár alapítványa, a Kevin Spacey Foundation az Egyesült Arab Emirátusok egyik olajcége, a Crescent Petroleum igazgatójával közösen hozná létre az akadémiát. Kevin Spacey jelenleg a londoni Old Vic színház művészeti igazgatója.

A színész nemrégiben fejezte be a Horrible Bosses című vérgőzös komédia forgatását, melyben három barát összefog, hogy eltegyék láb alól boldogságuk útjában álló elviselhetetlen főnökeiket. Seth Gordon filmjében Spacey olyan nevekkel játszik együtt, mint Donald Sutherland, Jennifer Aniston, Colin Farrell, Jason Bateman és Jamie Foxx.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik