Kultúra

Új albumon dolgozik az Aerosmith

A zenekar feloszlásának réme és a tagok vitái úgy tűnik, elcsitultak.

Az énekes Steven Tyler, a gitáros Brad Whitford, a basszusgitáros Tom Hamilton és a dobos Joey Kramer nemrég újra összeállt egy közös dzsemmelésre a zenekarral régóta együttműködő Marti Frederiksen kaliforniai stúdiójában.

A csapatból egyedül – nyilvánosságra nem hozott okból – a gitáros Joe Perry hiányzott.

A közös munka során az Aerosmith négy számot vett fel az új albumhoz, amely az első lesz a 2004-es ‘Honkin’ On Bobo‘ óta.

“Igazán jó volt így együtt”, nyilatkozta Frederiksen a Billboard.com-nak. “Dalokat játszottunk, riffeket raktunk össze, jól éreztük magunkat, nevettünk és dolgoztunk déltől este 11-ig.”

“Próbálunk gyorsan haladni, és nem feltétlenül akartuk befejezni a dalokat, inkább azt szerettük volna, hogy később legyen miből válogatni.”

Az együttes dobosa, Joey Kramer korábban már beszélt arról, hogy az Aerosmith egy eredeti hangzású, oldszkúl albumot akar megjelentetni, igaz, azt még az előző év végére ígérte. A zenekar körüli viták és a tagok kis híján feloszlással végződő veszekedése azonban eddig hátráltatta a munkát.

A viták a frontember Steven Tyler drog- és alkoholfüggőségéből és minősíthetetlen viselkedéséből fakadtak, emiatt a többi tag új énekest akart keresni a zenekarnak, Tyler azonban jogi úton érvényesítette szándékát a maradásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik