Kultúra

Megszűnik a budapesti Sztár FM

Vasárnap éjfélkor lejár a Sztár FM budapesti frekvenciaengedélye, és mivel a tulajdonos nem pályázik a meghosszabbítására, a rádió adása megszűnik.

A fővárosban a 102,1 MHz-es ultra-rövidhullámú frekvencián fogható, főleg a hatvanas, hetvenes évek zenéiből válogató rádióadó erről honlapján számol be.

Sztár FM néven Miskolcon is működik kereskedelmi rádió, amely azonban másik tulajdonoshoz tartozik, így azt nem érinti a döntés.

A fővárosi rádió ügyvezető igazgatója, Pallagi Ferenc az Indexnek azt mondta: nem tudják, a pályázaton milyen követelményeknek kellene megfelelni, és mivel a budapesti rádiós piac telített, a reklámidőt csak nyomott áron lehet értékesíteni, így a cég inkább a lapkiadásra koncentrál.

A Sztár FM adását a 15 évesnél idősebb budapestiek közül 2010 utolsó három hónapjában a GfK-Ipsos felmérése szerint naponta átlagosan 73 ezren hallgatták.

A budapesti rádióadók közül legközelebb, február 11-én a Klubrádió működési engedélye jár le. Mivel a még szabad budapesti URH-frekvenciáról egyelőre nem döntött a médiatanács, a továbbra is sugározni kívánó Klubrádiónak így feltehetően jogosultságának 60 napra szóló meghosszabbítását kell kezdeményeznie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik