Kultúra

Popszenzáció Budapesten – heti koncertajánló

A hét fő attrakciója a sikerei csúcsán lévő Joanna Newsom, de fontos koncerteket ad Péterfy Bori és a VHK is. A ráadás: Chapelier Fou és a Foreign Beggars.

CHAPELIER FOU (F)
A38 Hajó, január 25. 20h

Chapelier Fou egy kalapos fickó, sok kütyüvel és egy hegedűvel. Nevezik a francia Amon Tobinnak is, de Yann Tiersen meg az Animal Collective szintén hallható nyomokat hagyott elektronikából és kortárs-klasszikusból meg még egy csomó mindenből összegyúrt zenéjén, úgyhogy sokaknak van okuk megnézni második budapesti fellépését az A38-on. És hogy még annál is többeknek legyen, előzenekarként fellép az Unbending Trees is.

Belépő: elővételben 1700, a koncert napján 2300 Ft
Chapelier Fou a Myspace-en


FOREIGN BEGGARS (UK)

A38 Hajó, január 27. 22h

Hosszú csütörtök éjszakára készülhetnek a hiphop-rajongók, a hajón ugyanis a Dizzee Rascal által világhírre vitt grime műfaj egyik legelismertebb képviselője, a Foreign Beggars tolja át az estét a hajnalba. A hangképző szervekkel elkövetett súlyos, de kellemes fülsértéseket természetesen jó pár hazai előadó bástyázza körbe, így lesz Cadik és Zeek, Wondawulf, Dublac és Bergi, valamint Prius és Krueger is.

Belépő: 23 óráig 2500, utána 2800 Ft
Foreign Beggars a Myspace-en

VÁGTÁZÓ ÉLETERŐ, ISTEN HÁTA MÖGÖTT
Dürer-kert, január 28. 20h

„Az év első csapásaként” hirdetik a szervezők ezt a koncertet, és van is ebben valami, hiszen egy IHM + VHK felállású este legvalószínűbb végkimenetele egy jó értelemben vett KO. A Vágtázó Életerőt egyébként ezután fél évig nem lehet majd élőben látni, mert Grandpierre Attila az Egyesült Államokba utazik, ráadásul ezen az estén fejeződik be a VHK-film forgatása, így a két zenekar számos meglepetéssel is készül – szóval kifogást találni nehéz, ott kell lenni, és kész.

Belépő: elővételben 2500, a koncert napján 3000 Ft
VHK a Myspace-en
IHM a Myspace-en

PÉTERFY BORI & LOVE BAND
A38 Hajó, január 28. 20.30 és 30. 21h

Még a VHK-nál is hosszabb szünetre készül Péterfy Bori és zenekara, mivel az énekesnő gyereket vár – ráadásul ez a hiány kicsit mellbevágóbb is lesz, hiszen Grandpierre-ékkel szemben a Love Band amúgy igen intenzíven koncertezik. A búcsú ugyan még egy hónapig tart országszerte, de a fővárosiaknak már a kanyarban van az utolsó lehetőség: január 28-án a hajón csendes-ülős, 29-én pedig hangos koncerttel köszön el a csapat, és mivel ez utóbbira már minden jegy elkelt, 30-án lesz egy ráadás ugrálós buli is.

Belépő: 28-ára elővételben 2500, aznap 3000, 30-ára elővételben 2000, aznap 2400 Ft
Péterfy Bori a MySpace-en

JOANNA NEWSOM (USA)
Művészetek Palotája, január 29. 20h

Egyre kevésbé van okunk számon kérni az aktuális előadókat a hazai koncertszervezőkön, hiszen az ígéretes tavalyi esztendő után az idei is jól indul ilyen szempontból: szombaton a több neves magazin által a 2010-es év legjobb lemezévé választott Have One on Me előadója, Joanna Newsom lép fel a MüPában. A 28 éves, hárfán és zongorán játszó, valamint éneklő lány egyértelműen az elmúlt idők legnagyobb könnyűzenei szenzációja, és bár közönségét nagyrészt az indie-rajongó fiatalok teszik ki, koncertje szinte bármely korosztály érdeklődésére számot tarthat. Már amíg még vannak jegyek rá.

Belépő: 1400-4900 Ft

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik