Kultúra

Budapesten is elbúcsúzik a Scorpions

Budapesten is fellép világkörüli búcsúturnéján a veterán német rockegyüttes, a Scorpions.

A koncert június 6-án, a Papp László Budapest Sportarénában lesz.

Az 1965-ben alakult német együttes első lemeze, a Lonesome Crow 1972-ben jelent meg. A Scorpions a 70-es években Nyugat-Európában és Ázsiában, később pedig az Egyesült Államokban is hihetetlenül népszerű lett, a tengerentúlon az AC/DC, az Aerosmith és Ted Nugent társaságában koncerteztek.

Az Uriah Help után a nyugat-európai rockzenekarok közül másodikként, 1988-ban a Szovjetunióban is felléptek, 1990-ben legendás koncertet adtak a berlini fal helyén.

A Scorpions lemezeiből százmilliónál is többet adtak el, a zenekar számos arany- és platinalemezzel rendelkezik, és számos jelentős zenei elismerést megkapott.

A búcsúkoncert-sorozaton Klaus Meine, Rudolf Schenker, Matthias Jabs gitáros, James Kottak dobos és Pawel Maciwoda basszusgitáros szerepel majd az együttesben.

A Scorpions 1986-ban lépett fel először Budapesten, a Monsters of Rock fesztiválon. 1994-ben Klaus Meine és Rudolf Schenker gitáros vendégként nagy sikerrel szerepelt az Omega buliján a Népstadionban, legutóbb pedig 2009 áprilisában koncerteztek a magyar fővárosban, szintén a Papp László Sportarénában.

Júniusban a búcsúkoncerten biztos eljátsszák majd a Rock You Like a Hurricane-t is:

AJÁNLOTT LINKEK:
Scorpions-koncert Budapesten (fn.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik