Kultúra

Könyvet írt a Millennium-trilógia szerzőjének özvegye

Könyvet írt a Stieg Larssonnak élettársa. A kötet jövő héten kerül a boltok polcaira.

Eva Gabrielsson többek közt arról ír, miként keletkezett Larsson Magyarországon is népszerű Millenium-trilógiája, de felidézi az újságíróval töltött éveit is. A Millennium, Stieg és én című könyv szerdán jelenik meg Svédországban, Norvégiában és Franciaországban, nem sokkal később számos más országban is elérhető lesz – közölte az Actes Sud francia kiadó.

A néhai szerző élettársa emlékeztet arra, hogy ő és Larsson sokat írtak együtt, épp ezért alkalmas lenne arra a feladatra, hogy befejezze Stieg Larsson félkész negyedik kötetét. Erre azonban csak akkor lenne módja, ha a hat éve elhunyt szerző családja lehetővé tenné számára, hogy jogszerűen hozzáférjen Larsson munkájához. A család viszont elutasítja ezt a lehetőséget.

Eva Gabrielsson 32 évig élt együtt a 2004 novemberében szívinfarktusban elhunyt újságíróval. Larsson nem hagyott hátra végrendeletet, így a nő semmit sem örökölt, a milliókra rúgó örökség a szerző apjának és fivérének a kezébe került. A Millennium-trilógia kötetei világszerte 45 millió példányban keltek el, a történetekből filmfeldolgozás is készült, a hollywoodi változatot épp most forgatják Daniel Craig főszereplésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik