Kultúra

A kormány tartja fenn a pécsi Kodály Központot

A kormány nemzeti fenntartásba veszi a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program egyik nagyberuházásaként épült Kodály Központot..

Páva Zsolt, Pécs polgármestere sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kiemelt státus megadására az új Széchenyi-terv nyújt lehetőséget, és ezzel Pécs lesz az első vidéki helyszín, ahol nemzeti fenntartású intézmény működik. A döntéssel a város évente mintegy 700 millió forintot takarít meg..

“Az előző kormány megígérte ugyan, de a megoldást az új kormány találta meg” – jegyezte meg Páva Zsolt. Egyben köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik segítettek e Pécs számára rendkívüli siker elérésében.

A mintegy 6 milliárd forintból épült és tavaly decemberben átadott 11 ezer négyzetméteres Kodály Központ a Dél-Dunántúl legnagyobb, ezer embert befogadó multifunkcionális hangversenyterme és kulturális rendezvényhelyszíne.

Hangversenytermének akusztikájáról korábban a Pannon Filharmonikusok zeneigazgatója mellett elismerően szólt több neves zenész és hangtechnikus, jövőbeni fenntarthatóságáért azonban az elmúlt időszakban több szakember is aggodalmát fejezte ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik