Kultúra

A Derrick színésze is játszik az új Márai-filmben

Ígéretes szereposztással, Sipos József rendezésében forog a Kaland című regény adaptációja.

A főbb szerepeket Gerd Böckmann, Marozsán Erika és Csányi Sándor játssza majd. A második világháború előtt játszódó történet középpontjában Kádár Péter professzor áll, akinek élete épp akkor hullik darabokra, amikor kinevezik az egyik legnevesebb klinika vezetőjévé, hiszen fogadott fia, Zoltán épp akkor készül szökni a doktor gyönyörű feleségével, Annával.

A professzort az a német Gerd Böckmann alakítja, aki például a Derrick és a Tetthely című tévésorozatokból lehet ismerős a magyar nézők számára. Annát, a feleséget Marozsán Erika, míg Zoltánt Csányi Sándor játssza. Gerd Böckmann miután megtudta, hogy egy Márai-műről van szó, azonnal igent mondott.

“Nemcsak ezt a történetet ismerte, hanem az író több más művét is. Tudni kell azonban a Kalandról, hogy Márai színműve a háború előtt végigjárta Európa színházait és mindenütt nagy siker volt” – mondta Sipos József, a film rendezője.

Sipos József kiemelte, hogy Márai neve a magyar színészek esetében is “kulcsnak” bizonyult, mindenki szinte azonnal igent mondott, így tűnik fel majd a filmben Eperjes Károly, Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Moór Marianna, Szilágyi Tibor, Tordai Teri, Kautzky Armand, Pogány Judit, Martinovits Dorina, Mihály Pál, Ubrankovics Júlia és Galkó Balázs is.

“Furcsa, lebegős hangulatú történetet forgatunk” – fogalmazott a rendező, és hozzátette, hogy az eredeti műhöz képest új jelenetekkel és szereplőkkel bővült a történet, és a végkifejleten is változtattak egy picit. “Erről egyelőre nem szeretnék beszélni, egy kicsit enyhítettünk Márai történetének nehézségén, megmutatva, hogy a továbblépésre mindig van lehetőség”
Sipos József régóta foglalkozik az író munkásságával, a nevéhez fűződik például az Eszter hagyatéka című Márai-adaptáció, valamint egy dokumentumfilm az íróról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik