Kultúra

Sam Mendes rendezi az új James Bond-filmet

A címszerepben ismét Daniel Craig látható majd, a film 2012 novemberében várható.

Az MGM nehézségei ellenére jövőre ismét új filmben térhet vissza a mozikba James Bond: az amerikai stúdió kedden bejelentette, hogy a 007-es brit titkos ügynök 23. kalandját 2012 novemberétől láthatják a nézők.

A patinás hollywoodi stúdió, a Metro-Goldwyn-Mayer tavaly áprilisban volt kénytelen befagyasztani a tervezett filmet, mivel csőd fenyegette. Ám az összeomlást végül sikerült elkerülnie a legendás filmvállalatnak, amelyben a Bond-szérián kívül olyan produkciók forogtak, mint az Óz, a csodák csodája, az Ének az esőben, a Rózsaszín párduc vagy a Rocky-sorozat. Az egyelőre cím nélküli Bond-mozit az Oscar-díjas brit Sam Mendes rendezi, és a főhős szerepében ismét Daniel Craig tér vissza.

Az Amerikai szépség és A szabadság útjai rendezője eddigi pályafutása során inkább drámákban utazott, és bár A kárhozat útja és a Bőrnyakúak című filmjei súrolták a műfajt, most első alkalommal rendez vegytiszta akciófilmet.

A forgatás még idén megkezdődik, a világpremiert pedig 2012. november 9-re tűzték ki. A dátum filmtörténeti évfordulóra esik: éppen ötven éve lesz, hogy 1962-ben bemutatták a Dr. No című első James Bond-filmet Sean Conneryvel a főszerepben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik