Kultúra

iPhone 4-gyel rendezett thrillert a koreai sztárrendező

Park Chan-wook 30 perces filmjét teljes egészében iPhone-nal rögzítették.

Az Oldboy vagy a Szomjúság rendezője a Paranmanjang címet adta az új mozinak, és egy igen rejtélyes történet bontakozik ki benne. A főhős egy éjjeli halászat során egy halottnak hitt nő testére bukkan a folyóban. Mialatt a testet ki akarja szabadítani a hálóból, egyre jobban belegabalyodik, és végül pánikba esik és elájul. Amikor felébred, kiderül: a halottnak gondolt nő él. A férfi ekkor már a nő ruháit viseli, a nő pedig az övéit…

A filmet a rendező testvérével, Chan-kyong Parkkal közösen forgatta mindössze 133 ezer dolláros költségvetéssel. A rendező szerint a film azért nagyon érdekes, mert az iPhone-nal teljesen új eszközt használtak kameraként, másrészt mert a mobilt nagyon sokan használják felvételek készítésére és szórakozásra, így a “kamerát” a közönség is testközelből ismerheti.

A készítők telefonjaikhoz különböző speciális lencséket illesztettek a várt látvány rögzítéséhez. A Paranmanjang című filmet hónap végén mutatják majd be a dél-koreai mozikban, nemzetközi megjelenésről azonban egyelőre nem hallani.

AJÁNLOTT LINK:
Park Chan-wook iPhone-nal vette fel új filmjét (Filmtrailer.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik