Kultúra

Nálunk forgat Keanu Reeves

A Mátrix-filmek sztárja február végétől Rákospalotán forgatja szamurájfilmjét.

Alig több mint egy hónapot kell várni, hogy Angelina Jolie, Brad Pitt, Robert De Niro és Jeremy Irons után újabb hollywoodi híresség kóboroljon Budapest utcáin. Keanu Reeves ugyanis februárban nálunk kezdi forgatni új filmjét. A sztár 18. századi szamurájt alakít majd – adta hírül a Bors Online.

A régi japán mese alapján készülő 47 Ronin című alkotás a 18. században játszódik, a felkelő nap országában, ahol szamurájok egy csoportja hadjáratot indít, hogy megbosszulják mesterük meggyilkolását. A harcosok vezetőjét, Hirót alakítja majd a negyvenhat éves Reeves. A stáb február 28-án kezdi meg a munkát, de a Bors információi szerint a színész már hetekkel korábban Magyarországra jön.

– Azt kérte, hogy egy kényelmes, nagy helyen szállásolják el, ahol nem zavarja majd senki. Arról még nem született döntés, hogy ez egy patinás pesti hotel egyik lakosztálya vagy egy luxuslakás lesz-e. Azt is fontosnak tartja, hogy ne kelljen mindennap órákat utaznia, mire kiér a rákospalotai stúdióba – állítja egy bennfentes, aki úgy értesült, hogy Keanu egyedül érkezik hazánkba, hiszen jelenleg egyedülálló.

A 3D-s, fantasy látványt harcjelenetekkel ötvöző 47 Ronin legtöbb jelentét nálunk, más részeit pedig Londonban forgatják majd. A mozi rendezői feladatait Carl Rinsch látja el, aki a film kedvéért még egy Alien-moziról is lemondott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik