Kultúra

Ki rendezi az új Cleopatrát?

Az egyiptomi uralkodónőt Angelina Jolie alakítja. Az is kiderülni látszik, ki rendezi.

A 3D-ben készülő Cleopatra-film producere, Scott Rudin a napokban úgy nyilatkozott, hogy már közel járnak a megoldáshoz, azaz ahhoz, hogy végre megtalálják az alkalmas rendezőt. Korábban úgy volt, hogy James Cameron ül a direktori székbe, ám az Avatar-folytatások miatt évekig kellett volna várni rá, ezért úgy döntött a Sony, hogy keresnek egy másik ászt a feladatra. A legfrissebb hírek szerint a Bourne-filmek rendezője, Paul Greengrass lehet a befutó, bár legutóbbi filmje, a Zöld zóna anyagi bukásnak bizonyult.

A film egészen új színben mutatja be Kleopátra figuráját, Rudin szerint „felnőtt és szofisztikált verzió lesz.”. „Ez a nő nem egy szexcica, hanem politikus, stratéga, harcos. Joseph Mankiewicz filmjében Elizabeth Taylor egy igazi csábító, ám Kleopátráról eddig csak férfiak írtak. Ez az első életrajz, amit nő írt. (…) Sok rendező szeretné ezt a filmet megcsinálni, de mi csak néhányukat tartjuk alkalmasnak a feladatra.”

Az első Kleopátra film, Elizabeth Taylorral az eredetileg tervezett 2 millió helyett 44 millió dollárba került, és csak 26 milliós bevételt hozott. A Sony reméli, hogy idén elkezdhetik a film forgatást, ami a producer szerint „nem lesz olcsó”. Egy biztos: Angelina Jolie alakítja a címszereplőt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik