Kultúra

George Clooney a firenzei rém nyomában

A Fox 2000 megvette a valós eseten alapuló bestseller krimi megfilmesítési jogait.

A Deadline.com híre szerint Clooney legújabb filmjében Douglas Preston krimiírót alakítja, aki A firenzei rém címmel írt nagysikerű, magyarul is megjelent könyvet Mario Spezi bűnügyi tudósítóval közösen. Ketten egy oldották meg egy harminc éves sorozatgyilkosság ügyét, hét szerelmespárt öltek meg ugyanis 1974 és 1985 között brutális kegyetlenséggel Firenze környékén.

Preston egy közeli házba költözött, és kérdezősködni kezdett. Akkoriban a gyanúsítottakat kikérdezés után szabadon engedték, és a hatóságok nem nézték jó szemmel az író kíváncsiskodását. Spezit börtönbe csukták, Prestont pedig kihallgatták. Hosszú és kitartó munkával sikerült csak bebizonyítani igazukat, és megoldani a rejtélyt.

A projektet eredetileg Tom Cruise vette meg a United Artistnak, ám tavaly Karácsony környékén a Fox 2000-hez került a jog. Clooney számára ez persze megint egy csodálatos lehetőség, hogy imádott Olaszországában lehessen. A színész jelenleg a The Ides of March című dráma rendezői előkészületeivel van elfoglalva, melynek főszerepét is alakítja Ryan Gosling és Marisa Tomei társaságában, majd csatlakozik Sandra Bullockhoz Alfonso Cuaron Gravity című sci-fi thrillerében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik