Kultúra

Vékony, de nem lapos – heti koncertajánló

Ne szépítsük: január első hete hagyományosan nem a koncertekről és partikról szól. Ami lesz, az viszont egyáltalán nem rossz.

(The Great Wave of) Kanagawa
Tündérgyár, január 7. 22h

A (The Great Wave of) Kanagawa önmagát a videojáték-zenét idéző chiptune, a cipőbámulós pop és a matekrock határmezsgyéjére pozícionálja, és akinek mondanak valamit a stílusmeghatározások (főleg az első), az jó eséllyel ismeri is a csapatot, mert ez Birtalan Áron Failotron nevű projektjének folytatása. Az évindító pittyegés egyben lemezbemutató is, apropóját a Spring Semester című EP megjelenése adja, a két vendég pedig a román Semiosis és a hazai Nvyllund lesz.

Belépő: 700 Ft
Kanagawa a MySpace-en

Inspiration from Above – Norvég Est
Trafó Kortárs Művészetek Háza, január 8. 20h

Noha szombaton állítólag már enyhülni kezd az idő, este azért még hideg lesz, ehhez pedig jobb programot keresve sem lehetne találni, mint néhány norvég zenész közös fellépését, akik mind a jazz és az elektronika határán mozognak. A koncert legkellemesebb meglepetése talán a zseniálisan hűvös, ambientes zenét játszó gitáros, Eivind Aarset visszatérése Budapestre, de az énekhangban rejlő új lehetőségeket kutató Sidsel Endresen és a szaxofonista Hakon Kornstad duója, valamint Kjetil Moster zenekara, a Moster! is megérdemli a figyelmet.

Belépő: elővételben 2000, a koncert napján 2500 Ft
Eivind Aarset a MySpace-en
Sidsel Endresen a MySpace-en
Hakon Kornstad a MySpace-en

Európa Pont a Tiéd!
Millenáris, január 8. 20h

2011 első félévében hazánk az Európai Unió soros elnöke, és ennek tiszteletére a Millenárison tájékoztató iroda és kulturális központ nyílik Európa Pont néven. A hétvégi avatórendezvény első napján, szombaton pedig többek között koncertekre is sor kerül: tavaszig kizárólag itt áll színpadra Palya Bea, ismét hazatér Berlinből a Rotfront zenekar élén Gryllus Dorka, DJ Palotai külön erre az alkalomra állít össze egy műsort Balkán Set címmel, a Magashegyi Underground pedig exkluzív unplugged fellépést ad.

Belépő: ingyenes (a Magashegyi Underground zártkörű koncertjére a Facebookon lehet jegyeket nyerni)
Részletes program

Cause4Concern
Almássy Téri Szabadidőközpont, január 8. 22h

A drum and bass rajongói nyilván már most unják az év eleji punnyadást, úgyhogy igazán hálásak lehetnek a Need4Speed szervezőgárdának, ők ugyanis szombaton kicsit felpörgetik az eseményeket az Almássy Téri Szabadidőközpontban. A fordulatszám emelését a több mint másfél évtizede működő brit csapat, a Cause 4 Concern vállalta magára, de természetesen hazai segítség is akad SKC-nek és Jade-nek, Zero Methodnak, a Cybershot duónak és Soundhunternek köszönhetően.

Belépő: 23 óráig 1000, utána 1500 Ft
Cause 4 Concern a MySpace-en

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik