Kultúra

Spielberg: a világ legjobb színésze hunyt el

Elhunyt Pete Postlethwaite brit színész, akit 1994-ben Oscar-díjra jelöltek az Apám nevében című filmben nyújtott alakításáért.

A színészt 64 esztendős korában érte a halál rákbetegség következtében – jelentették hétfőn brit hírforrások Andrew Richardsonnak, Postlethwaite barátjának nyilatkozatára hivatkozva.

Mint Richardson elmondta: a színész vasárnap halt meg a közép-angliai Shropshire kórházában, ahol daganatos betegsége miatt kezelték.

Postlethwaite több mint három évtizedes pályafutása során a brit filmművészet elismert, népszerű színésze volt, de számos hollywoodi filmben is szerepelt, többek között Steven Spielberggel is dolgozott a Jurassic Park 2. – Az elveszett világ és az Amistad című produkciókban.

A színészt a közelmúltban az Eredet és a Tolvajok városa című filmekben láthatta a közönség.

A BBC-n olvasható, a színészre emlékező összeállítása felidézi, hogy Steven Spielberg filmrendező egyszer “a világ legjobb színésze”-ként említette Pete Pstlethwaite-et.

Postlethwaite 1.22-nél tűnik fel a Jurassic Park 2 – The Lost World előzetesében. Aki látta a filmet, aligha felejti el:

AJÁNLOTT CIKK:
Meghalt a Jurassic park 2 fővadásza (Index.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik