Kultúra

Még mindig üt Amerikában az Utódomra ütök

Ismét az észak-amerikai kasszasikerlista élén végzett a hétvégén az Utódomra ütök című vígjáték.

A lista első öt helyén csupa folytatás és újrafilm végzett. A Ben Stiller és Robert De Niro főszereplésével készült Utódomra ütökre péntektől vasárnapig 26,3 millió dollárért (5,5 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Az elmúlt 12 napban a családi komédia összesen 103,2 milliós (21,6 milliárd forintos) bevételt ért el. A sorozat első darabja, a 2000-ben moziba került Apádra ütök sikeres mozis pályafutása négy évvel később a Vejedre ütökkel folytatódott. A Vejedre ütök bemutatása első két hetében már több mint 160 millió dolláros jegybevételt hozott – emlékeztettek rá a boxoffice-elemzők.

A bevételi lista második helyét 24,5 millió dollárral (5,1 milliárd forinttal) Ethan és Joel Coen westernje, A félszemű című újrafilm foglalta el, amelyre olyan sztárok csábították be a közönséget, mint Jeff Bridges és Matt Damon.

A tavalyi Oscar-díjas Bridgesnek egyébként másik friss bemutatója, a közel 30 éve született Tron című akciófilm folytatása, a Tron: Örökség is az élbolyban szerepel, a lista harmadik helyére került 18,3 millió dolláros (3,8 milliárd forintos) jegybevétellel.

Negyedik a Maci Laci című animáció lett 13 millió dollárral, ötödik pedig a Narnia krónikái 3. – A Hajnalvándor útja 10,5 millió dollárral.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik