Kultúra

A tévében: Rekeszizom-gyakorlatok Szicíliától Rudolf Péterig

Bár fejfájással nem kedves a nevetés, valahogy csak meg kell alapozni az új évet - egy rakat röhögnivalót ajánlunk.

Az új év első napja a borogatások, az alvás, az előző est folyamán a parketta réseibe passzírozott virslik eltűntetésének jegyében zajlik, így a fél szemmel nézett tévében (nehéz ilyenkor odafordítani a fejet, és a nagy fény is zavarja az alkohol-túladagolástól bántott szemet) is inkább a könnyen befogadható tartalmak iránt érzünk vonzalmat.

14:40-kor rögtön egy Oscar-díjas filmmel kezdjük 2011-et, a legjobb külföldi filmnek járó szobrocskát 1969-ben elnyerő olasz Szerelem szicíliai módra súlyos témát jár körül az m2-n. A becsületét elvesztő szicíliai menyecske elől elmenekül a becstelen férfi, hisz a szerelem gyümölcsének leszakajtásának ára van: el kéne venni a lányt. Ám így sorsa megpecsételődni látszik: a Monica Vitti alakította lány Amerikába tart, hogy a férfi életét elvéve álljon méltó bosszút. A félreértések elkerülése végett a film műfaja: vígjáték.

A szerelem üli torát a következő filmben is, itt Kevin Kline és Meg Ryan hozza a hollywoodi megoldásokat a Francia csók című klasszikusban. Teszik mindezt Párizsban, amit január 1-jén, a tévében viszontlátni igen jó élmény, jó ómen az új évre, és persze a film egy kellemes másfél órát jelent majd azoknak, akik (a padlóra ömlött sangria súrolása közben) mellette döntenek 15:55-től a Viasat3-on.

Nem áll meg a hokiszezon sem, a Fehérvár Zágrábba látogat, ahol a Medvescsak Zagreb ellenében kéne javítania, ha már a nagy rivális Graz elverte Székesfehérváron. Kezdjük jól az évet, egy szép győzelemmel, 17:00-tól a Sportklubon!

Vígjátéknál maradunk, de ezúttal a krimi- előtag kerül a műfaji megjelölés elé. Ráadásul nagy sztárparádé is kerekedik: Elijah Wood, Tom Wilkinson, Steve Zahn, Salma Hayek, Jeff Goldblum, Lara Flynn Boyle és mások szövik a történet fonalát a Kötöznivaló bolondok című filmben, melyben egy borbély véletlen munkahelyi balesete okoz óriási, régészeti kavarodást. A Filmmúzeum 21:00-tól vetíti.

Végül csupaszítsuk le a történeteket jelenetre, a szövegeket rögtönzésre, maradjon meg a pőre, vegytiszta, 100%-os, hozzáadott cukrot nem tartalmazó röhögés – azaz a napot zárjuk egy adag Beugróval 23:40-től (aki még nyitva tudja tartani a szemét) az m2-n.

Kezdjük az évet rekeszizomlázzal!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik