Kultúra

Christian Bale kínai filmben játszik

Christian Bale brit színészt kérte fel az 1937-es nankingi mészárlásról szóló filmjének egyik főszerepére Csang Ji-mou (Zhang Yimou) kínai rendező.

Csang – a 2008-as pekingi olimpiai játékok megnyitó ünnepségének rendezője – Pekingben jelentette be, hogy az utóbbi években Batman megtestesítőjeként ismert walesi születésű színészt kéri fel egy hősies pap alakjának megformálására.

“Lenyűgözött professzionalizmusa és sokoldalúsága” – idézte a China Daily című lap a rendezőt. “Úgy vélem, a film – köszönhetően az interpretációnak – világszerte eljut majd a közönséghez” – tette hozzá Csang.

A Kínát megszálló japán csapatok hozzávetőleg 300 ezer kínait – többségében civil lakost – mészároltak le, a vérengzés mind a mai napig hatással van a két ázsiai nagyhatalom kapcsolataira.

A most 36 éves Christian Bale épp egy Kínában játszódó filmben, Steven Spielberg A Nap birodalma című alkotásában tűnt fel mindössze 13 évesen.

Csang Ji-mou filmje részben Jen Ko-ling (Yan Geling) regényén, részben pedig a kínaiak ezreit megmentő John Magee keresztény misszionárius visszaemlékezésein alapul, és egyelőre a Nanking hősei címet viseli. Bale olyan papot játszik, aki prostituáltaknak és diákoknak nyújt védelmet egy parókián a város lerohanása idején.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik