Kultúra

A pszichiátriai élményeiről írt dalt a magyar sztár

Öt szűk esztendő után itt a sztáregyüttes új stúdióalbuma.
Kapcsolódó cikkek

Öt év szünet után jelentkezett ismét teljes stúdióalbummal az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, a Quimby. Tizenkettedik lemezük, a Kicsi ország műfajok és stílusok kavalkádja. “Amikor tavaly megjelent az ötszámos Ajjajjaj, akkor azt gondoltuk, nem kell megvárni, amíg összegyűlik egy teljes albumra való dal és nem ragaszkodunk egy új nagylemezhez. Aztán júniusban nagyon aktív és jó hangulatú próbákat csináltunk, és a nyári fesztiválszezon után ezt átmentettük szeptemberre és október elejére is. Legalább negyven dalötletünk volt, ebből 17 megvalósult” – idézte fel Varga Livius az anyag megszületését.

Mint kifejtette, nagyon sokféle lett az album, és nemrég azt számolták össze, hogy a Quimby legalább nyolcféle számtípusban mozog otthonosan. Varga Livius szerint persze a kavalkád azért is van, mert sok éve dolgoznak az anyagon, és vannak olyan számok, amelyek alapja már négy esztendővel ezelőtt megvolt, ugyanakkor még idén szeptemberben is születtek dalok.

Még a Quimby-rajongóknak is meglepetés, hogy egy dalt, a Lepedőországot Kárpáti József (Dódi) trombitás ad elő. Szintén kórházi ihletésű szöveg a Tébolyda, amellyel Kiss Tibi nemcsak a két évvel ezelőtt bezárt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetnek (OPNI) állít emléket, hanem ott lezajlott személyes élményeinek is.

A 20 éves születésnapját jövőre ünneplő Quimbyben Varga Livius és Kárpáti Dódi mellett Kiss Tibor gitározik és énekel, Balanyi Szilárd billentyűs hangszereken játszik, Mikuli Ferenc basszusgitározik és Gerdesits Ferenc dobol.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik