Kultúra

Megaagy [filmpremier]

Minden azon múlik, hova születünk? Ezzel a vaskos közhellyel indít a rajzfilm, aztán bemutatja a determinizmus kontra szabad akarat vitát.

Az Így neveld a sárkányodat és a Shrek utolsó (?) része után itt a DreamWorks idei harmadik filmje. Még el sem ült Gru szaga, egy újabb rosszfiú lépett színre, aki nem szuperhős, csak zseni, és sok kütyüje van. Mivel szegény halmozottan hátrányos helyzetű kisbabaként egy börtönben landolt, hát ott is nőtt fel, és mivel mindenki utálta az iskolában, úgy döntött: gonosz lesz.

A dilemma később arra irányul, hogy ha akarna, tudna-e jó lenni, és itt bejátszik a relativitás kérdése – mihez képest vagyunk jók vagy rosszak. Nyilván nő van a dologban, aki a szuperhős-univerzumban gyakorta szereplő talpraesett, rámenős, okos újságíró.

Sokat vártunk a Megaagytól, mégiscsak Will Ferrell, Brad Pitt és korunk legjobb humorú nője, Tina Fey adták hangjukat a három főszereplőnek – igaz, mi ezt nem élvezhetjük a magyar szinkron miatt. Sajnos a film alulmúlja a várakozásokat. Vannak benne jó poénok, szellemes hivatkozások japán szörnyfilmekre, de sok az üresjárat és kényszeredettek a csavarok. Szóval nézhető, de csak kicsit szórakoztató, és nem nyújt maradandó élményt.

Megamind – színes, szinkronizált, amerikai animáció. 2010. Rendezte: Tom McGrath. Szereplők: Will Ferrell (Megaagy hangja), Jonah Hill (Titán hangja), Brad Pitt (Metro Man hangja), Tina Fey (Roxanne Ritchi hangja), David Cross (Minion hangja), Ben Stiller (Bernard hangja), Jessica Schulte (Megaagy anyja hangja), Justin Theroux (Megaagy apja hangja). 96 perc. Forgalmazó: UIP-Duna Film.

Hazai bemutató: december 16.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik