Kultúra

Az év epizódszínészeit díjazták

A Gobbi Hilda által alapított Aase-díjat idén Borbás Gabi, Csonka Ibolya, Fülöp Zsigmond és Venczel Valentin kapta.

Átadták a 2010-es Aase-díjakat: a Gobbi Hilda által alapított elismerést Borbás Gabi, Csonka Ibolya, Fülöp Zsigmond és Venczel Valentin vehette át. a Bajor Gizi Színészmúzeumban.

Gobbi Hilda végakaratában az emlékezetes percek, pillanatok, szavak, mozdulatok főszereplői, vagyis az epizodisták számára alapította az Aase-díjat, amelyet minden évben négy színművész – egy-egy vidéki és budapesti színész és színésznő – kaphat meg. A szakmai díj a kiemelkedő életmű és életpálya, valamint a színház és a közönség szolgálatában eltöltött évek, évtizedek elismerése.

A Bajor Gizi Színészmúzeumban tartott díjátadón filmek idézték fel a díjazottak karrierjének főbb állomásait.

„Gobbi Hilda valódi értékek mellett állt ki a díj megalapításával, az elismerés pedig azért tudott mostanáig hiteles maradni, mert ugyancsak valódi értékeket tükröz. Bár az alapító epizodisták számára hozta létre, története során és most is rangos művészek, a szakma kiválóságai nyerték el, akik nélkül nincs sikeres előadás – hangsúlyozta az átadón Szőcs Géza államtitkár.

Az eseményen Vajda Márta, a Magyar Színházi Társaság ügyvezető titkára átadta a Bálint Lajos-vándorgyűrűt, amelyet a legendás dramaturg özvegye, Spiegel Annie alapított a háttérben dolgozó dramaturgok, színházi titkárok elismerésére. A gyűrűt 2010-ben Götz Béláné, a Budapest Bábszínház művészeti titkára kapta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik