Kultúra

Balett-thriller az amerikai filmkritikusok kedvence

A Natalie Portman főszereplésével készült Black Swant 12 kategóriában jelölték az amerikai filmkritikusok díjára.

Darren Aronofsky Black Swan (Fekete hattyú) című pszichothrillere kapta a legtöbb jelölést az amerikai filmkritikusok díjára, a Critics’ Choice Movie Awards-ra. A Broadcast Film Critics Association elnevezésű, amerikai és kanadai filmkritikusokat tömörítő, 250 tagú testület a Critics’ Choice Awards 12 kategóriájában jelölte a balettos thrillert.

Ennyi jelölést a díj 16 esztendős történetében még egyetlen alkotás sem ért el. Szorosan mögötte, 11-11 jelöléssel A király beszéde című film és A félszemű című western áll. Az Eredet tíz jelölést gyűjtött, A közösségi háló pedig kilenc kategóriában lehet esélyes. Az öt említett alkotás a legjobb film és a legjobb rendezés díjáért is versenyez.

A kritikusok tíz jelöltet állítottak a legjobb film kategóriában, ezek között van a 127 óra című thriller, a The Fighter című bokszfilm, a Tolvajok városa című dráma, a Toy Story 3. című animáció és a Winter’s Bone című dráma is. A Critics’ Choice Awards győzteseit 2011. január 14-én hirdetik ki Hollywoodban.

A Black Swan előzetese

Ajánlott videó

Olvasói sztorik