Kultúra

Brit Független Filmdíjak: tarolt A király beszéde

A legjobb filmnek járó elismerés mellett a három főszereplő is díjakkal távozott.

Négy fontos kategóriában is a The King’s Speech (A király beszéde) című film nyerte a Brit Független Filmdíjat. Tom Hooper mozija a vasárnapi londoni gálán a legjobb film, a dadogással küzdő VI. György királyt alakító Colin Firth a legjobb színész, filmbeli partnerei, Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush pedig a legjobb epizódszereplőnek járó díját kapták.

David Seidler a legjobb forgatókönyvíró elismerését vehette át a filmért. Carey Mulligan a legjobb színésznő díjával távozott, amelyet az Isiguro Kazuo Ne engedj el című regénye alapján Mark Romanek rendezésében készült filmben nyújtott alakításával érdemelt ki. A rendezői díjat az első filmes Gareth Edwards kapta a Monsters című, fillérekből forgatott sci-fijéért.

A független forrásból készült produkciókat jutalmazó ceremónia további nyertesei között volt A próféta című francia börtöndráma, amely a legjobb külföldi film díját kapta, valamint az Enemies of the People (A nép ellenségei) című kambodzsai harcmezőkről forgatott produkció, amely a legjobb dokumentumfilm lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik