Kultúra

Részeg lovak, Jack Nicholson és A londoni férfi

A következő napokra ajánlunk filmes programokat a mozgóképek rajongóinak.

Tarr Béla retrospektív a Cirkóban

December 2-5 között a Cirko-Gejzír mozi levetíti világhírű rendezőnk összes filmjét. Ha kimaradt a Családi tűzfészek, vagy A londoni férfi, neaggyisten a Sátántangó, most itt a kiváló alkalom, hogy átadjuk magunkat egy egészen különleges élménynek! A retrospektív részletes programja itt.

Iráni Filmhét az Urániában

December 4-ig tart a perzsa filmművészet legfrissebb terméséből válogatott alkotások vetítése az Urániában. Megnézhetjük például a díjesővel elhalmozott A részeg lovak ideje című drámát egy szülők nélkül maradt iráni kurd családról; A köd függönye mögött című filmet egy vidéki iskola kemény tanára, és öntörvényű, süket diákja konfliktusáról, melynek a fiú csinos anyja talán véget vethet; vagy ott a Házasság iráni módra című vígjáték.Részletes program itt.

Antonioni retro a Puskinban

Felújított kópia vájtszeműeknek! 2010. december 3-án (pénteken) este 8-kor a Magyar Filmintézet jóvoltából levetítik Michelangelo Antonioni Foglalkozása: riporter című 1975-ben készül klasszikusának felújított kópiáját. A főszerepben Jack Nicholson.

Lasso Fesztivál a Puskinban

2010. december 2-8-ig moziban utoljára látható filmeket vetít a Puskin mozi a Lasso Fesztiválon a szélesvászon szerelmeseinek. Akinek a kedvence, most elbúcsúzhat tőle, aki meg nem látta, most bepótolhatja a Belleville randevú, az Esküvő monszun idején, a Parfüm: Egy gyilkos története, a Túl a barátságon, vagy a Csokoládé című filmeket számos további remekmű mellett. Részletes program itt.

AJÁNLOTT LINKEK:
Bővebben a Tarr Béla retrospektívről

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik