Kultúra

Nem érdekli a halál Clint Eastwoodot

Magyar lapnak, a Figyelőnek adott exkluzív interjút a hollywoodi színész-rendező.

Edgar Hoovernek, az FBI híres-hírhedt igazgatójának élete lesz a témája Clint Eastwood következő filmjének. A főszereplő az a Leonardo Di Caprio, akinek ez a szerep Eastwood szerint igazi szívügye.

A 80 éves rendező Figyelőnek adott interjújában azt mondja, az FBI-vezér életéről szóló moziban nagy teret kap a fantázia is, hiszen Hoover életéről sok mindent csak sejteni lehet.

Clint Eastwood előző filmje, a Hereafter életről, halálról és reinkarnációról szól. Arra a kérdésre, hogy foglalkoztatja-e a halál, a rendezőlegenda így válaszolt: “Aki egész életében a haláltól retteg, nem érdemli meg, hogy éljen.”

A Figyelő azt is firtatta, mit gondol saját esélyeiről a fiatal filmes generáció előretörése idején. Clint Eastwood szerint ugyan sokan szeretnék, hogy ő végre nyugdíjba menjen, és sokan szeretnék átvenni a helyét, de “egy versenyparipát nem könnyű kiütni a pályáról”. Az idős rendező véleménye az, hogy manapság inkább készülnek történetek fiatalokról, mint öregekről, a jó mese azonban nem korfüggő.

Azt, hogy mit gondol Eastwood az anyagi sikerről, továbbá a vele készült teljes interjú elolvasható a legfrissebb Figyelőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik