Kultúra

Ilyen az élet [filmpremier]

Egy elárvult kisbaba és az egymást utáló pótszülők. Romkom kiégett szépfiúknak.

Az amerikai romkomok az utóbbi években egyre többet foglalkoznak gyereket egyedül vállaló nőkkel (Ilyen a formám – J-Lo), béranyasággal megbízott gyereklányokkal (Baby Mama). Itt most két egymást utáló embernek közösen kell egy kisbabát nevelni. Adott tehát a kényszerűségből együttlét kényelmetlensége, és a „mit kell csinálni egy kisbabával” sokkja.

A Josh Duhamel által alakított Messer idegesítő playboy, tenyérbemászó a stílusa, az első randin már egy másik nővel beszél telefonon. Persze, jó mélyről kell felhozni a karaktert, hogy szupersrác legyen a végére. Katherine Heigl-t szeretjük meg a Felkoppintva óta, komikai vénája speciális egyveleget alkot életvidám mosolyával, és soha nem ócska, bár valamiért gyakran alakít bénázó szingliket.

Nehezen indul a film, mintha behúzva maradt a kézifék az első félórában. Az előzetesből tudjuk, milyen tragikus események következtében lesznek pótszülők a barátok, az előjátékból meg már az első percben kiderült, melyik főhősnek milyen a karaktere, ezért tűkön ülünk, hogy végre felpörögjön a sztori.

A babás résszel ez teljesül: az az első „tele a pelus”-típusú poénok után komolyabb vizekre evez a „mindkettőnknek fontos dolga van, kivel legyen a kicsi”- körökön át egészed addig az alapvető kinyilatkoztatásig, hogy nincs fontosabb, mint a család. Közben ott a kíváncsi szomszédság, egy tálca spacecake, a gyámügyes, a helyes doktor bácsi, és egy felelőtlen taxis, hogy a társasjáték elég színes legyen.

A film legjobb pillanata nem a „kaki az arcon” jelenetek egyike, hanem amikor pótszülők a járni tanuló baba után rohangálnak, és először érzik a kimerültségen átütő büszkeséget. Ez az a perc, amikor végre működni kezd a film. Hiszen tudjuk, hogy a gyerekkel nem ér véget az élet, ahogy azt minden playboy gondolja, hanem vele kezdődik el igazán. Csak másképp.

Life as We Know It – színes, szinkronizált amerikai romantikus komédia. 2010. Rendezte: Greg Berlanti. Szereplők: Katherine Heigl (Holly Berenson), Josh Duhamel (Eric Messer), Josh Lucas (Sam), Alexis Clagett (Sophie), Brynn Clagett (Sophie), Brooke Clagett (Sophie), Christina Hendricks (Alison Novack), Majandra Delfino (Jenna), Jessica St. Clair (Beth), Jean Smart (Helen Berenson), Melissa McCarthy (DeeDee), Faizon Love (Walter), Reggie Lee (Alan Burke). 115 perc. Forgalmazó: Intercom.

Hazai bemutató: december 2.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik