Kultúra

Folytasd Tim Burton elkezdett történetét!

A Twitteren lehet csatlakozni december 6-ig a közös alkotáshoz, 140 karakterrel.

A legendás animációs mester, Tim Burton (Charlie és a csokigyár, Alice Csodaországban) kollektív történetírásra buzdítja rajongóit: a játék lényege, hogy egy kezdőmondatból kiindulva kell újabb és újabb gondolatokat alkotni, melyek láncszerűen tovább bővülnek a résztvevők újabb mondataival. Hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, mindez a Twitteren keresztül zajlik, maximum 140 karakterben.

A történet Stainboy figurája körül forog, aki legelőször Burton Rímbörtön – Avagy az Osztrigasrác mélabús halála és más történetek című könyvében tűnt fel, később pedig több animációs rövidfilmben is felbukkant. Burton ezúttal egy újabb történetet ír a figuráról, ehhez pedig a BurtonStory (és nemcsak) olvasóinak segítségét kéri, akik egy megkezdett mondat folytatásával járulhatnak hozzá a kísérleti projekthez.

A szabályok egyszerűek, hiszen a lényeg az, hogy Twitter-felhasználónkon keresztül minél gyakrabban eljuttassuk legtöbb 140 karakternyi folytatásunkat a megkezdett történethez. A közösségi kísérlet november 22. és december 6. között zajlik, és akárki akárhány hozzászólással részt vehet benne. A legjobb hozzászólásokat kiválasztják, és beleépítik a készülő történetbe – melyből még nem tudni, mi készül.

AJÁNLOTT LINKEK:
További részletek és az eddigi hozzászólások

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik