Kultúra

Gore Verbinski Johnny Depp-pel forgatja Az álarcos lovast

Depp az álarcos lovas indián barátját alakítja, a címszereplő személye még kérdéses.

Ismét megelevenedik a filmvásznon az álarcos lovas legendája: a westernt Gore Verbinski rendezi és a filmben Johnny Depp alakítja majd az egyik főhőst. A Disney stúdióban készülő The Lone Ranger címszereplőjét egyelőre nem nevezték meg; az öt legesélyesebbnek tartott színész Movifone filmes blog szerint Jon Hamm (Mad Men, Tolvajok városa), Josh Brolin (Nem vénnek való vidék), Tom Hardy (Bronson, Eredet), Timothy Olyphant (A tébolyultak) és Jensen Ackles (Sötét angyal, Odaát). Depp az álarcos lovas indián barátját, Tontót fogja játszani.

A produceri feladatokat Jerry Bruckheimerre bízta a stúdió, amely joggal számol vele, hogy A Karib-tenger kalózai sorozatot sikerre vivő Verbinski-Depp-Brucheimer trió megint kasszasikert forgat majd. A film bemutatóját 2012-re harangozták be.

A törvényességért küzdő vadnyugati “lovas rendőrből” elszánt igazságosztóvá vált hős története a harmincas évektől visszatérő témája az amerikai rádiónak, tévének és filmgyártásnak. A The Lone Ranger című, közel háromezer epizódot megélt rádiósorozat 1933-ban került először adásba. Az 1949-ben Clayton Moore-ral forgatott tévésorozat öt évadot élt meg.

A William A. Fraker rendezésében készült 1981-es feldolgozást két évvel később a magyar mozik is bemutatták Klinton Spilsbury főszereplésével. Legutóbb a Warner Bros. próbálkozott 2003-ban a tévésorozat felélesztésével, ám a bevezető epizódnak nem lett folytatása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik