Kultúra

Az illuzionista az Anilogue filmfesztiválon

November 24. és december 2. között a világ animációs filmtermésének legjobb darabjai közül mazsolázhatunk.

A több éve sikeresen futó Anilogue nemzetközi animációs fesztivált idén is megrendezik Bécs és Budapest mozijaiban. Az idei versenyprogramba harmincegy új, európai animációs rövidfilm film került be. Az idei versenyfilmek Csehország, Észtország, az Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Hollandia, Lengyelország, Magyarország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Románia és Svájc új animációs művészetét képviselik.

A vetítéseknek Budapesten az Uránii és a Toldi mozi, Bécsben a Filmcasino és a Topkino ad helyet.

A fesztivál a legendás cseh animációs rendező Jan Svankmajer utolsónak szánt filmjével, a Túlélni az életet (Elméletben és gyakorlatban) című alkotással nyílik. A fesztiválon bemutatják a Belleville randevú rendezőjének új művét, Az illuzionistát is, és jön az Eszterházy című animáció egy nyúlról, melynek könyvváltozatát itthon Esterházy Péter fordította/írta át magyarra.

A manga rajongóknak többek között a Miyazaki-utódnak tekintett Mamoru Hosoda Nyári háború című filmjét és a One Piece-sorozat Erős világ című új darabkát vetítik.

A program bőséges: a versenyprogram mellett lesz Világpanoráma szekció, Animált éj maratoni vetítéssel, és számos, a világ legrangosabb fesztiváljain díjazott animációs alkotás.

AJÁNLOTT LINKEK:
Az ANILOGUE weboldala
Letölthető programfüzet

Ajánlott videó

Olvasói sztorik