Kultúra

Jackass 3D [filmpremier]

Eszement és életveszélyes kaszkadőrmutatványok, gusztustalan gegek. Johnny Knoxville és csapata már 3D-ben büntetnek. Csak erős gyomrúaknak!

Bikaöklelés, embervadászat, menekülés áramütéssel, izzadtságkoktél, bélsár-bungee jumping. Ilyen és hasonló mutatványokkal szórakoztatja magát és a közönséget dokumentumfilmjében az őrült amerikai csapat. Egytől egyig adrenalinfüggők és nincs előttük lehetetlen. A fizikai fájdalom nem számít, egymást is brutálisan szívatják, és mindenen jót röhögnek.

Knoxvillék a Music Television csatornáján váltak legendává műsorukkal, ez alkalommal pedig már 3D-ben sokkolják nézőiket. A műsorból minden csapattag kiveszi a részét. Bármikor levetkőznek meztelenre, és ha kell, hímtagjukat akár baseballütőként vetik be. És itt kell megemlíteni specialitásukat, a gyomorforgató gusztustalankodást.

A mutatványok nagy része szimplán brutális – felszisszenünk a hatalmas esések, ütések, rúgások, egyebek láttán -, de van néhány olyan jelenet, amihez akár be is készíthetjük a hányózacskót. A bélsárvulkán, a tele toitoiban ülő tag bungee jumpingja és az izzadtságkoktél sokkol, és akinek nem bírja a gyomra, könnyen könnyek szökhetnek a szemébe, hogy mást ne mondjunk.

Amikor már úgy érezzük, hogy az alkotók minden lehetséges határon túlmentek, a súlyos perceket jó érzékkel habkönnyű utcai geg, törpés kocsmai jelenet vagy bokszkesztyűs meglepetéspofon követi. Ekkor ugrik be, hogy hol láttuk ezt korábban. Igen, a filmtörténet kezdetén, a némafilmekben szerepeltek ilyen mutatványosok, erőemberek, ilyen tortacsaták és pofonok. Úgy látszik, körbeértünk.

Jackass 3D – színes, eredeti nyelvű amerikai film. 2010. Rendezte: Jeff Tremaine. Szereplők: Johnny Knoxville, Bam Margera, Ryan Dunn, Steve-O, Jason Acuna, Preston Lacy, Chris Pontius, Ehren McGhehey, Dave England, Tony Hawk, Spike Jonze, Seann William Scott. 94 perc. Forgalmazó: UIP – Duna Film.


Hazai bemutató: november 18.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik