Kultúra

Bérgyilkosék [filmpremier]

Ashton Kutcher kettős identitású figurája átlagéletre vágyik a kémkomédiában, mely a paranoid Amerikának is görbe tükröt tart.

Gyorsan pörgő, sokszor szórakoztató, de néha kidolgozatlan vígjátékot tett le az asztalra Robert Luketic. A csúf igazság rendezője a női főszerepét ismét a Felkoppintva szőke sztárjára, Katherine Heigl-re osztotta.

A jóképű Spencer (Kutcher) a CIA bérgyilkosa és Jen, a szülei árnyékában élő, nemrég lapátra tett, bájos szőke Nizzában találkoznak egy tengerparti luxusszálloda liftjében, ahova a lány nyaralni érkezett szépbajszú apjával (Tom Selleck) és az italt felettébb szerető anyjával (Catherine O’Hara). Spencer úgy érzi, itt az idő kiszállni, így mire hármat számolunk, már a kertvárosi Amerikában találjuk magunkat, a boldogan turbékoló galambpár meg vidáman cseveg a szomszédokkal.

Három év után Spencer egy szép napon arra csukja be a hűtőajtót, hogy fel akarják aprítani. Húsz millió dolláros vérdíjat tűztek ki a fejére, és erre a pénzre többen is pályáznak. Jen ekkor lép be az ajtón, természetesen mit sem tudva eddig férje másik énjéről. Egyszerre mindenki ellenséggé válik, a pár pedig kezdheti újra az ismerkedést.

James Bondba illő képsorral indul a film, tűzpiros Ferrari, helikopter, luxusjacht, csinos ruhák, ám a kémesdiből csak ízelítőt kapunk a film elején, a hangsúly egészen máshol van: a romantikus párkapcsolaton. Az események a „Te jó ég, bérgyilkos a férjem!”- fordulattól kezdve pörögnek fel újra, ekkor viszont úgy elszabadulnak, hogy már a forgatókönyvíró sem éri utol. Nem is bajlódott a szálak kidolgozásával, inkább a baltát használta, és akinek tehette, lőfegyvert adott a kezébe. A film nem egy maradandó darab, de könnyed hangulatú, és randifilmnek elmegy. Tom Selleck és Catherine O’Hara jelenetei jól el vannak találva, a Kutcher-Heigl páros kémiája pedig jobban működik, mint a Kéjjel-nappalban Tom Cruise és Cameron Diaz között.

Killers – színes, szinkronizált amerikai akciófilm. 2010. Rendezte: Robert Luketic. Szereplők: Ashton Kutcher (Spencer Aimes), Katherine Heigl (Jen Kornfeldt), Tom Selleck (Mr. Kornfeldt), Catherine O’Hara (Mrs. Kornfeldt), Katheryn Winnick (Vivian), Rob Riggle (Henry). 93 perc. Forgalmazó: Palace Pictures.

Hazai premier: november 18.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik