Kultúra

Amerikában a Megaagy, itthon a Terhes társaság tarolt

Hétvégén Magyarországon kétszer annyian moziztak, mint egy hete.
Kapcsolódó cikkek

Észak-Amerikában a Megaagy nyerte a hétvégi jegybevételi versenyt. A 47,6 millió dollárt termelő 3D-s animációs film a Terhes társaság című komédiát utasította maga mögé, hiszen a Robert Downey Jr. és Zach Galifianakis főszereplésévelaz készült mozi “csak” 33,5 millió dollárt kasszírozott.

Harmadik helyen a For colored Girls végzett (20,1 millió dollárral) Bruce Willis legújabb filmje, a Red, és a múlt héten sikerrel bemutatott Fűrész 3D-s horror előtt.

A magyar mozik a Megaagyat majd csak december közepén kezdik vetíteni, a Terhes társaság viszont a hazai toplista élén végzett 60 433 nézővel és 68,8 milliós jegybevétellel.

Ez utóbbi film lehetett az oka, hogy a mozik nézettsége majdnem duplájára nőtt az előző héthez képest (az akkori nyolcvanezerrel szemben most hétvégén 152 ezren moziztak).

Itthon a Gru című animációs film lett a második 44 ezer nézővel, őt a Fűrész 3D követte közel 11 ezer nézővel.

A múlt hét harmadik premierfilmje, a Coen testvérek Egy komoly ember című filmje nem került az első tíz közé. Érdekesség, hogy a Magyarországon jelentős késéssel bemutatott The Expendables, Silvester Stallone soksztáros akciófilmje már csak 5975 nézőt vonzott.

AJÁNLOTT LINKEK:

Szerettük a bunkó Robert Downey Jr.-t (Index.hu)
Megasiker a Megaagynak (EST.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik