Kultúra

Könnyűzenei kulturális központ Pécsett

A központ november 12-én nyílik: az egyidejűleg nyolcszáz embert befogadó intézmény koncertek helyszíne és egy zenei tanoda otthona lesz.

A Zenész Ifjúsági Otthon nyitóbuliján a pécsi Punnany Massif együttes tartja lemezbemutató koncertjét. A következő hónapokban fellép a Tankcsapda, a Ladánybene 27, a Bëlga, az Edda, a tervek között szerepel továbbá a 30Y, valamint a Kiscsillag meghívása is” – mondta Varga Zoltán programszervező pénteki pécsi sajtótájékoztatóján.

Beszámolt arról, hogy a központot a Zsolnay Vilmos utca 109. szám alatt található egykori Fekete Gyémánt mozi épületében alakították ki. A használaton kívüli, rossz állapotú ingatlant a pécsi önkormányzat térítésmentesen biztosítja négy civil szervezet számára, amelyek vállalták, hogy gondoskodnak fenntartásáról és a folyamatos fejlesztéséről.

“Az elmúlt egy évben néhány millió forintból elvégeztük a legszükségesebb felújításokat, hogy a hely társadalmi szervezetek, zenészek, fiatalok közös találkozási pontja lehessen” – mondta Varga Zoltán.

Az egykori filmszínház nagyterme leválasztható, így kisebb rendezvényekre, sőt hétméteres belmagassága különböző sportesemények megtartására is alkalmassá teszi; a közönség az ötven férőhelyes karzatról is követheti az eseményeket.

Kerekes Kornél, az Intermagyar Kulturális Egyesület elnöke arról szólt, hogy a szervezet könnyűzenei tanodát rendez be az épület keleti szárnyában. Az alternatív zeneiskolában képzett zenészek csoportos oktatás keretében és új módszerekkel tanítják hangszereken játszani az érdeklődő fiatalokat.

Ajánlott cikk:
Újra otthonra találnak a pécsi zenészek (Pécsistop.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik