Kultúra

James Gandolfini és Kristen Stewart közös filmben

A Maffiózók című sorozat főhőse és az Alkonyat sztárja együtt játszik fel Ridley Scott fiának új drámájában.

Ki ne ismerné Tony Soprano figuráját a Maffiózókból? A James Gandolfininek világhírnevet hozó sorozat vége óta a színész más irányba indult, új kihívásokat keres. Ilyen például az HBO-nak készített dokumentumfilm, a Wartorn: 1861-2010, amely a hadseregben elszenvedett poszt-traumatikus stressz történetét mutatja be, s melynek Gandolfini az executive producere. Ilyen az Amerikában a héten debütáló új független film is, Jake Scott (Doktor zsiványok) sötét hangulatú drámája, a Welcome to the Rileys.

A The New York Times napilapnak adott interjújából kiderül, hogy Gandolfinit már nem érdeklik a véres, öldöklős történetek. Jake Scott rendezőt nagybátyján, Tony Scotton keresztül ismeri, akinek első nagy mozisikerét, a Tiszta románcot köszönheti. Kristen Stewart az Út a vadonba című filmben tűnt fel neki, az Alkonyat-sagát egyáltalán nem látta. Amikor elolvasta a forgatókönyvet, és megtudta, hogy Stewart alakítaná a női főszerepet, úgy döntött, beszáll.

A történet szerint egy lányát autóbalesetben elveszítő üzletember (Gandolfini) new orleans-i üzleti útja során megismerkedik egy fiatal sztriptíztáncos lánnyal (Kristen Stewart), akit pártfogásába vesz. A filmet a Sundance Filmfesztiválon a zsűri nagydíjára jelölték.

A Welcome to the Rileys előzetese

AJÁNLOTT LINKEK:
A teljes interjú a New York Times-ban

Ajánlott videó

Olvasói sztorik